logo
blank
facebookspaceinstagramspacespotifyspacebandcamp
blank
youtubespacewebshopspacetour2
blank
top
blank
press_bio

SVERIGES LEDANDE TRALLPUNKBAND SLÄPPER NYTT ALBUM OCH BRÄDSPEL!

Den 27e mars släpper den svenska kvartetten Lastkaj 14 sin nya skiva "Speglar och Rök". I likhet med ikoner som Ebba Grön, Sex Pistols och Ramones spelar även Lastkaj 14 punk men där tar nog dom gemensamma nämnarna slut. En bättre beskrivning av trallpunkarnas musik är att tänka sig valfritt album med Lars Winnerbäck som man spelar på 78 varv istället för 33. Vemodigt, melodiskt med catchiga refränger, allt utfört i ett jävla tempo och med en konstant frenesi och attityd.

De mörka, syrliga och samhällskritiska texterna sjungs av alla medlemmar i gruppen vilket ger en bredd som är svårslagen. Så här beskriver bandet själva sitt femte album:

"Inget nytt under solen bara mer, bättre, maffigare och fräsigare. Om ni hade hoppats på att hopp skulle finnas så är vi genuint ledsna! Det här går åt helvete, vi går åt helvete och ljuset är långt borta. Vi försöker däremot leverera eländet så att alla kan blunda och låtsas en stund. Vi vill att alla ska ta paus och le för ett ögonblick!"

Lastkaj 14s kommande släpp är dock så mycket mer än en skiva. Det är även ett komplett brädspel med titeln ”Ett spel för galleriet”. Spelet är avsett för 2-6 deltagare där spelarna kan välja nuvarande och tidigare bandmedlemmar som karaktärer. Allt som sker i spelet utgår från händelser som Lastkaj 14 och medlemmarna varit med om under karriären.

Det finns nog få band i Sverige som turnerat så frekvent som Lastkaj senaste 5 åren och de har hunnit med länder som Sverige, Tyskland, Norge och Finland. Alltifrån utsålda festivaler med 2000 i publiken till små källarlokaler med 7 betalande har hunnits med. Ingen klubb, festival eller källare är för liten eller stor för att få en rejäl dos trallpunk. 2020 är inget undantag och gruppen kommer spela varannan helg i Sverige under hela våren med start 14 mars i Sundsvall. Totalt 14 svenska städer kommer att avverkas innan sommarfestivalerna tar vid.

Intresset för Lastkaj 14 och svensk punk verkar större än på väldigt länge och så här sammanfattar bandet det hela: "Att vi på relativt kort tid gått från små klubbgigs till att vara headline på festivaler, samt säljer ut vårt releaseparty på Nalen i Stockholm mer än 2 månader före skivsläpp, är ju verkligen ett bevis på att det finns ett stort intresse för det vi gör. Det känns helt magiskt att alla timmar i turnébussen, sömnlösa nätter på iskalla replokalsgolv, inställda barnkalas och brustna relationer inte har varit helt förgäves. Nu jävlar åker vi!"

(Press image to enlarge & the download link for high resolution)

För komplett recensionskit vänligen maila: pelle@secondsclasskids.com

Lastkaj 14:
Stryparn – Bas, sång space Dr Dille – Trummor, sång space Kapten Grå – Gitarr, sång space Bulten – Gitarr, sång
blank
bottom
blank
booking epost1
blank
contact epost2
blank